Zing je sterk gestart met 150 deelnemers

Dinsdag 8 juni begonnen 150 enthousiaste deelnemers aan de pilot Zing je sterk, waaronder een groep patiënten van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. CWZ trapt daarmee het programma af als eerste ziekenhuis in Nederland, waarbij deelnemers worden gemonitord in de CWZ Thuis – na corona app van CWZ en Luscii. Het monitoren is een belangrijk onderdeel van het onderzoek, begeleid door CWZ-longarts Anneke van Veen, naar de effectiviteit van deze vorm van ademhalingstherapie bij Long COVID-patiënten. Het onderzoek en deelname van CWZ-patiënten is mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van CWZ. Deelnemers van Zing je sterk volgen wekelijks een online groepssessie, gevolgd door vier oefendagen waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

Nieuwe editie Zing je sterk
Na de zomer start een nieuwe editie van het programma. Patiënten met langdurige COVID-klachten kunnen zich hiervoor aanmelden op deze pagina, waar ook meer informatie te vinden is over het programma.

Crowdfunding
Om na de zomer Zing je sterk voor iedereen toegankelijk te kunnen maken, is Wishful Singing een crowdfundingsactie gestart. Het animo voor Zing je sterk is groot. Inmiddels is er een wachtlijst die elke dag groeit.
Met donaties kunnen nieuwe docenten worden opgeleid en kan het programma kosteloos worden aangeboden aan een steeds grotere groep mensen. Meer informatie over de crowdfunding is te vinden op deze pagina.

Gregorian Treasures Online Course

Onlangs lanceerden wij GREGORIAN TREASURES! In deze prachtige online cursus, die we in samenwerking met de VOCES8 Scholars hebben gemaakt, leer je het gregoriaans te lezen, te zingen en te voelen. Klik hier voor een gratis proefles, of om je…

The Little Match Girl Passion met Lavinia Meijer: vanaf 30 november!

December 2023 gaan de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer en Nederlands bekendste vrouwelijke a cappella ensemble op tournee. Ze voeren het ontroerende kerstverhaal van The Little Match Girl Passion en het bekende, sfeervolle A Ceremony of Carols van Benjamin Britten uit.…

‘Vind je eigen zin!’: workshops bij De zin van het leven (70+)

Ben je 70+ en wil je je graag verdiepen in de zin van het leven? Schrijf je in voor één van onze workshopreeksen ‘Vind je eigen zin!’ Vorig jaar bleek dat de voorstelling bij veel bezoekers nog lang naklinkt: ze…
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten