Biografie

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau.

Met onze muziek geven we stem en betekenis aan wat ons beweegt en inspireert. We maken daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan. We willen ons publiek betoveren, ontroeren en verrassen met het verhaal dat we via de muziek vertellen. Maar bovenal willen wij hen inspireren om even stil te staan en zich via de muziek te verbinden met het huidige moment. Met onze vijf stemmen creëren we een bijzondere intimiteit die hier als vanzelf toe uitnodigt.

Muziek verbindt mensen met elkaar, maakt vrolijk en gezond. Wij ervaren het plezier van samen zingen iedere dag en vinden het belangrijk om deze ervaring door te geven aan volgende generaties. Dit doen we in workshops voor kinderen en volwassenen, waaronder ook workshops gregoriaans, zodat deze prachtige kunstvorm voortleeft onder jongeren en volwassenen.

Inspirerende verhalen vormen een belangrijk vertrekpunt voor onze programma’s, waarin we stem en betekenis geven aan wat ons beweegt en inspireert. Vaak hebben deze verhalen een krachtige vrouw als hoofdpersoon: female empowerment leeft bij ons en in de maatschappij. Mooie verhalen over sterke vrouwen inspireren ons en vormen het vertrekpunt voor nieuwe concertprogramma’s.

Kernactiviteiten

Wishful Singing treedt op in Nederland en ver daarbuiten. We ontwikkelen originele, multidisciplinaire concertprogramma’s voor volwassenen en kinderen en zetten in op talentontwikkeling van jonge vrouwen. We zingen in heel verschillende settings: een feestelijk nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw, gregoriaans in de abdij van Clervaux of het Indisch Onze Vader tijdens de Dodenherdenking op de Dam. Onze optredens brengen ons op bijzondere plekken: van concerten op een open plek in het bos op het Duitse Schleswig-Holstein Festival tot een optreden in een gymzaal voor visueel beperkte kinderen.

We zingen op muziekfestivals zoals Wonderfeel in Nederland, maar ook in landen zoals China, Duitsland en Turkije. Op televisie zijn we te zien in programma’s als DWDD en Podium Witteman en met ons gregoriaanse repertoire bij KRO-NCRV. Onze stemmen klinken sinds kort ook in de bioscoopzaal: Wishful Singing is te horen in de nieuwe kaskraker van Johan Nijenhuis: “De Beentjes van Sint-Hildegard”. We werken samen met topensembles als het Nederlands Blazers Ensemble, Música Temprana en La Sfera Armoniosa.

Vooraanstaande componisten als Kate Moore en Mathilde Wantenaar schrijven muziek voor ons. Door muziek te laten componeren en arrangeren dragen we bij aan repertoireopbouw voor vrouwelijke vocale ensembles. Beeld- en geluidsopnames brengen we uit op cd, onder ons eigen label Wishful Music Productions, en via YouTube, iTunes en Spotify.

We geven jaarlijks workshops voor jong en oud en richten ons daarbij vooral op kinderen, jongeren en leerkrachten.

Wishful Singing radiates with spontaneity and youthful zest. They have a beautiful colour to their well blended voices and show high level of discipline in their performances. Wishful Singing engages the audience with charm and a love for the music that they sing.

Mariss Jansons, voormalig chefdirigent KCO
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten