Biografie

Wij zijn Wishful Singing, een groep van vijf professionele, bevlogen zangeressen met een unieke klank, uitstraling en daadkracht. Met onze concerten, onze artistieke samenwerkingen in het maatschappelijke domein, bijzondere contextprogrammering, vernieuwende interdisciplinaire voorstellingen en op maat gemaakt educatiemateriaal, zetten we ons in voor een wereld waarin het leven en welbevinden van ieder mens verrijkt en gestimuleerd wordt door muziek en zang.

Wij geven concerten in onze thuisbasis Utrecht, in Nederland en over de hele wereld. We zingen alles waar ons hart sneller van gaat kloppen: van schurende dissonanten en tijdloze volksmelodieën tot funky harmonieën, transcendentale eenstemmigheid en ritmische krankzinnigheid. Van oude muziek, volksmuziek, close harmony en gregoriaans, tot speciaal voor onze bezetting van vijf vrouwen gecomponeerde werken.

Al sinds de oprichting in 2004 onderscheidt Wishful Singing zich door samenwerkingen met door het publiek gewaardeerde kunstenaars, filosofen en topmusici, zoals Herman Finkers, Fokke Obbema, Stine Jensen, het Nederlands Blazers Ensemble en Lavinia Meijer.

Komend seizoen zijn we op het podium te zien met onder andere Nicolien Mizee en de VOCES8 Scholars​.​ Wishful Singing vindt het belangrijk om stem te geven aan de ideeën van kunstenaars van onze tijd en bij te dragen aan repertoireopbouw voor upper voice vocale ensembles. Componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman schrijven muziek voor het ensemble.

De afgelopen jaren heeft Wishful Singing samen met Herman Finkers een nieuwe “buzz” gecreëerd rondom het gregoriaans.  Meer dan 6.000 deelnemers volgden in 2020 een van de online cursussen gregoriaans die het ensemble samen met Finkers ontwikkelde.  Volle kerken met de meezingmis Missa in Mysterium en stijf uitverkochte concerten van In Mysterium volgden. Onder haar eigen label bracht het ensemble de cd In Mysterium uit. Recent verscheen onder het cd-label van Herman Finkers Ad Vesperas Beatae Mariae Virginis. In maart 2024 lanceerde Wishful Singing de online cursus Gregorian Treasures, in samenwerking met een van ‘s werelds meest gerenommeerde vocale organisatie: de VOCES8 Foundation.

We hebben verschillende langlopende educatieve en sociale projecten geïnitieerd.  Een van deze projecten is Zing je sterk, een online zangtherapie die in 2021 begon voor long covid-patiënten en ondertussen is uitgebreid voor mensen met o.a. COPD, astma en burn-outklachten en patiënten met en na kanker. Inmiddels hebben meer dan 2.400 mensen deelgenomen.  Zing je sterk is ontwikkeld met steun van de ziekenhuizen CWZ en Meander MC. Kijk op www.zingjesterk.nl voor de volgende startdatum.

“De vijf zangeressen van Wishful Singing zingen zo mooi dat hemel en aarde ter plekke van plaats lijken te wisselen.” 
– Stijn Fens, Trouw 

Missie

Met onze projecten scheppen we een wereld waarin we met muziek en zang stem geven aan wat het betekent om mens te zijn. Een wereld waarin we met onze concerten en participatie-activiteiten verwondering oproepen, verbinding bevorderen, troost schenken, zingeving bieden, creativiteit stimuleren en bewustwording creëren rond sociale en maatschappelijke vraagstukken.

Met ons werk willen we bijdragen aan een rechtvaardige wereld, waarin het vanzelfsprekend is dat iedereen gelijkwaardig is en volwaardig aan de maatschappij kan meedoen, ongeacht kleur, gender, leeftijd, fysieke gesteldheid of financiële mogelijkheden.

Heb je op dit terrein feedback of suggesties voor ons? Stuur een mail naar info@wishfulsinging.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten