Biografie

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman.

In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers – een groot pleitbezorger van deze muziek – zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing wil met haar muziek stem en betekenis geven aan wat haar beweegt en inspireert. Het ensemble maakt daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan.

Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale, maar ook op prestigieuze buitenlandse festivals zoals het City of London Festival. Ook maakt het ensemble tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië.

Sinds de coronamaatregelen in maart 2020 van kracht werden, organiseert Wishful Singing verschillende online activiteiten om de verbinding met haar publiek te behouden. In 2020 bereikten de zangeressen in totaal meer dan 6.000 deelnemers met verschillende online zangcursussen.

In juni 2021 is Wishful Singing het project Zing je sterk gestart. Dit programma helpt long-Covid patiënten bij hun herstel door middel van zang- en ademoefeningen.

Missie

Met onze projecten scheppen we een wereld waarin we met muziek en zang stem geven aan wat het betekent om mens te zijn. Een wereld waarin we met onze concerten en participatie-activiteiten verwondering oproepen, verbinding bevorderen, troost schenken, zingeving bieden, creativiteit stimuleren en bewustwording creëren rond sociale en maatschappelijke vraagstukken.
Met ons werk willen we bijdragen aan een rechtvaardige wereld, waarin het vanzelfsprekend is dat iedereen gelijkwaardig is en volwaardig aan de maatschappij kan meedoen, ongeacht kleur,
gender, leeftijd, fysieke gesteldheid of financiële mogelijkheden. Heb je suggesties of feedback? Stuur een mail naar info@wishfulsinging.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten