Bekijk deze video voor meer uitleg over Zing je Sterk

Afspelen

Zing je sterk!

Het onlineprogramma Zing je sterk helpt COVID-19-patiënten met langdurige restverschijnselen bij hun herstel door middel van adem- en zangoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal in het programma. Zing mee met Wishful Singing, Damani Leidsman en Madhu Singh met nummers van Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Gershwin en liedjes vanuit alle windstreken en verschillende culturen en voel je weer sterk!

Het online programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, gevolgd door vier oefendagen waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal. Het programma wordt kosteloos aangeboden.

Voor wie

Covid-19-patienten met langdurige klachten als vermoeidheid, kortademigheid, hartkloppingen, langdurig verlies van het reukvermogen, concentratieproblemen, depressieve gevoelens, hoofdpijn of spierzwakte. Zangervaring is niet nodig.

Wanneer

Op 8 juni ging de pilot van Zing je sterk met 150 enthousiaste deelnemers van start. In september hopen wij met nieuwe groepen te kunnen starten. Hiervoor kun je je alvast op de wachtlijst laten plaatsen. Meld je hieronder aan.

Meer info

Er is steeds meer bekend over gezondheidsschade op de lange termijn door corona. Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,4 miljoen Nederlanders positief getest. Volgens een eerste schatting van het RIVM heeft 20% daarvan 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten, oftewel Long (langdurig) Covid. Deze mensen hebben soms al maandenlang te maken met klachten als vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen, depressieve gevoelens, hoofdpijn en spierzwakte.

Het onlineprogramma Zing je sterk ondersteunt COVID-19-patiënten met langdurige restverschijnselen bij hun herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal. Het programma biedt deelnemers een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten.

Inhoud programma

Het programma Zing je sterk! duurt 6 weken. Wekelijks komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Gezamenlijke zoomsessie: een live groepssessie (10 a 15 deelnemers per groep) onder begeleiding van een zangdocent. Elke Zoomsessie start met een oefening voor bewustwording van lichaam en adem, gevolgd door een fysieke en vocale warming-up. Daarna worden gezamenlijk ademhalingsoefeningen gedaan en liedjes gezongen. Er is aandacht voor voldoende afwisseling van inspanning en rust.
  • Een oefenprogramma voor vier dagen waarin de deelnemers zang- en luisteropdrachten krijgen via video’s en audio.

Ter afronding van de eerste pilot vindt een gezamenlijke afsluiting plaats in de vorm van het Zing je sterk Zomerconcert. Live vanuit Nijmegen voeren Wishful Singing en pianist Bert van den Brink het repertoire uit dat in de zes weken voorbij is gekomen. Deelnemers kunnen meezingen vanuit huis, of indien de maatregelen dit toelaten vanuit de concertzaal.

CWZ monitort effectiviteit deelnemers

Onder de eerste groep deelnemers zit ook een groep patiënten van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. CWZ trapt daarmee het programma af als eerste ziekenhuis in Nederland, waarbij deelnemers worden gemonitord in de CWZ Thuis – na corona app van CWZ en Luscii. Het monitoren is een belangrijk onderdeel van het onderzoek, begeleid door CWZ-longarts Anneke van Veen, naar de effectiviteit van deze vorm van ademhalingstherapie bij Long COVID-patiënten. Het onderzoek en deelname van CWZ-patiënten is mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van CWZ.

Ik meld mij aan voor Zing je sterk! (Fase 2 - vanaf september)

Ik heb interesse in deelname aan Zing je sterk en word graag op de hoogte gehouden wanneer de nieuwe groepen in september weer gaan starten met dit programma.
    Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het indelen in groepen op regio, het toesturen van cursusmateriaal en het toevoegen tot het platform waar Zing je sterk wordt gegeven. We bewaren de persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten