Luister en zing mee met een eeuwenoud ritueel binnen de muren van de kerk

 

In navolging op het grote succes van de Missa in Mysterium, de Gregoriaanse meezingmis naar idee van Herman Finkers, komt a cappella kwintet Wishful Singing nu met de Vespers in Mysterium. Een samenzijn in de kerk waarbij muziek van hoge kwaliteit wordt uitgevoerd als onderdeel van een eeuwenoud ritueel dat mensen verbindt. Net als bij de Missa in Mysterium zal de vesperdienst volledig in het gregoriaans gezongen worden en nodigt het ensemble het publiek uit om mee te zingen. Stap even uit de dagelijkse hectiek en laat je meevoeren door rituelen, momenten van stiltes en rustgevende gregoriaanse melodieën.

Let op: Vanwege de coronamaatregelen vervallen bij de vespers vanaf 1 juli helaas de meezingmomenten door het publiek.

 

Gregoriaans kun je op heel veel verschillende manieren zingen. Wat ik verreweg de mooiste stijl vind is hoe Wishful Singing het doet. Heel semiologisch, heel precies wetenschappelijk verantwoord, en toch heel naturel en vloeiend. Het beste van twee werelden.

Herman Finkers
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten