Canto Ostinato Immersive

Beleef Canto Ostinato van Simeon ten Holt intenser dan ooit

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is een klassieke hit. Al jaren staat het stuk in de jaarlijkse Klassieke Top 400 (voorheen Hart en Ziel lijst) op Radio 4. Ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee weer een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Canto Ostinato – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Geen één uitvoering is hetzelfde. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s). Wishful Singing voegt daar nog een extra beleving aan toe en nodigt hun bezoekers uit om tijdens het concert een slaapmasker of blinddoek te dragen. Ook kun je er als bezoeker voor kiezen om in plaats van op een concertstoel plaats te nemen op een kussen of matje (zelf meenemen).

Zet al jouw zintuigen op scherp en ervaar het meditatieve en tijdloze effect van de Canto Ostinato!

Een uitvoering van Canto is meer een ritueel dan een concert.

Simeon ten Holt, 1979

Wishful Singing & Aart Bergwerff bij Podium Witteman

Afspelen

Agenda

Do 2 jun Naarden Grote Kerk Naarden 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Vr 3 jun Zwolle Academiehuis Grote Kerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Za 4 jun Goes Grote of Maria Magdalenakerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Za 11 jun Leeuwarden Grote of Jacobijnerkerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Zo 12 jun 's- Hertogenbosch Grote of Protestantse Kerk 15:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Vr 17 jun Groningen Akerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Za 18 jun Zutphen Walburgiskerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen
Za 25 jun Deventer Lebuïnuskerk 20:00 uur

Canto Ostinato Immersive

Voor orgel en vrouwenstemmen

Het stuk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt gaat over tijdloosheid. Als het begrip ‘tijd’ verdwijnt en we herhalen de patronen, dan blijft er alleen ruimte over. Die ruimte kan persoonlijke ruimte voor je eigen gedachten en gevoelens zijn. Maar misschien ook ruimte voor je buurman, zijn manier van leven en zijn opvattingen. Die ruimte is in het geval van een uitvoering op orgel ook letterlijk: de immense kerkruimte waarin het orgel tot klinken komt.

Aart Bergwerff

Aart Bergwerff

Aart Bergwerff heeft een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Joh. Seb. Bach, maar zoekt bovendien nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen en maakte hij de voorstelling East meets West met derwisj danser Kadir Sonuk, op muziek van Ten Holts Canto Ostinato.

Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel. Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité. Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen te Brugge, Lausanne en Groningen. In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique Arts, Sciences et Lettres vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts Hogeschool voor de Kunsten, is hij hoofdvakdocent orgel. Als organist is hij vaak te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij de Philharmonie Zuid-Nederland.

Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk te Breda en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Flentrop-orgel. Sinds 1 september is hij tevens cantor-organist van de Remonstrantse Gemeente/Arminius Rotterdam en bespeelt hij het unieke Steenkuyl-orgel in dit markante kerkgebouw.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten