Zing je sterk – Meander

Het online programma Zing je sterk draagt met behulp van adem-, zang- en ontspanningsoefeningen bij aan de kwaliteit van leven van patiënten met kanker en zij die recent hun behandeling hiervoor hebben afgerond. Plezier in het zingen, herstel van vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan hierbij centraal.

Zing je sterk is in 2021 ontwikkeld voor patiënten met Long covid, in samenwerking  met het CWZ-ziekenhuis, door vocaal ensemble Wishful Singing. Onderzoek onder de deelnemers laat zien dat zij baat hebben bij  lotgenotencontact en dat de adem- en zangoefeningen bijdragen aan het verminderen van stress door ziekte. In samenwerking met Meander start er nu een pilot van Zing je sterk voor patiënten met kanker.

Voor wie

Patiënten van de oncologie-afdeling van Meander die op dit moment onder behandeling zijn of net hun behandeling hebben afgerond. Zangervaring is niet nodig. Neem bij vragen over deelname contact op met je ondersteuningsconsulent. Deelname aan de pilot is kosteloos.

  • Ben je geen patiënt op de oncologie-afdeling, maar ben je wel langdurig ziek en heb je interesse in deelname aan Zing je sterk? > Lees hier meer

Wanneer

De volgende cursus start in de week van 13 maart. Het programma duurt zes weken.

Meld je aan via www.zingjesterk.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten