Laden Evenementen
Wo 23 december 2020

KerstVerlichting – i.s.m. Stine Jensen

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Zonsondergang. Het tijdstip van de dag dat tot contemplatie stemt, en ook de tijd dat in de katholieke kerk de vesperdienst gehouden wordt. In de laatste week voor Kerstmis klinken dan, al sinds de middeleeuwen, zeven Magnificat-antifonen (beurtzangen); de beginletters hiervan leveren samen de woorden ERO CRAS op, wat betekent ‘Morgen zal ik er zijn’. Met deze antifonen als rode raad, brengt a cappella kwintet Wishful Singing een programma dat dieper ingaat op de zeven thema’s uit deze antifonen, zoals wijsheid, hoop en licht. Het ensemble zingt gregoriaanse gezangen en kerstliederen van vroeger tot nu, doorvlochten met korte, prikkelende bespiegelingen van filosofe Stine Jensen over de afgelopen coronaperiode.

In verband met de lockdown mogen we geen publiek meer toelaten bij dit concert, maar de uitvoering is nog wel online te volgen via onze KerstVerlichting adventskalender. Tel samen met Wishful Singing & Stine Jensen af naar kerst van 17 t/m 23 december en ontvang dagelijks een kleine verrassing in de vorm van een video met een inspirerende column, omsloten door sfeervolle advents- en kerstmuziek. Ook is er dagelijks een onlineles om de muziek zelf mee te leren zingen.

 

Wo 23 december 2020 / 20:15 uur
Muziekgebouw Eindhoven Heuvel 140, Eindhoven

Dit concert is onderdeel van

KerstVerlichting

KerstVerlichting
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten