KerstVerlichting

Een adventsprogramma van Wishful Singing

Zonsondergang. Het tijdstip van de dag dat tot contemplatie stemt, en ook de tijd dat in de katholieke kerk de vesperdienst gehouden wordt. Sinds de middeleeuwen klinken in de adventsperiode dan zeven magnificat-antifonen (beurtzangen). De beginletters van de antifonen leveren samen de woorden ERO CRAS op, wat betekent: Morgen zal ik er zijn.

Met deze antifonen als rode raad brengt Wishful Singing een programma dat dieper ingaat op de zeven thema’s uit de antifonen, zoals wijsheid, hoop en licht. De muziek varieert van gregoriaans en meerstemmigheid uit de late Middeleeuwen tot muziek van nu. Zo klinken bijvoorbeeld het neo-gregoriaanse Rorate coeli, gregoriaanse gezangen uit de liturgie van advent en kerst én moderne bewerkingen van oude kerstliederen, waaronder de vroegste zetting van het middeleeuwse kerstlied Nu syt willekome. Als intermezzo zijn er korte bespiegelingen van een denker/historicus/spraakmaker.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten