Zo 12 september 2021

Der müde Tod

Première

Nieuwe live muziek bij filmklassieker

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Wishful Singing voert, samen met percussionist Modar Salama, live een nieuwe compositie van Steven Kamperman uit als begeleiding bij de zwijgende filmklassieker Der müde Tod van Fritz Lang. De film is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en is, precies honderd jaar later, weer verbluffend actueel.

Der müde Tod is een expressionistisch-romantische allegorie over liefde en dood. Kenners zien de film als een kunstzinnig hoogtepunt binnen het genre van de stille film. Fritz Lang personifieert de dood als een empathisch persoon met een geweten, die zich afvraagt of de dood zinloos is, of ieder mensenleven evenveel waard is en in hoeverre de mens zijn/haar lot zelf kan bepalen.

Zo 12 september 2021
16:00 uur /

EYE Filmmuseum, Amsterdam

Musici

Wishful Singing
Modar Salama, slagwerk
Steven Kamperman, componist

Dit concert is onderdeel van

Der müde Tod

Der müde Tod
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten