Der müde Tod

Live muziek bij epische filmklassieker over liefde en dood

Beleef het meeslepende verhaal van Der müde Tod op groot scherm met live muziek uitgevoerd door Wishful Singing en percussionist Modar Salama. Speciaal voor deze filmvertoning componeerde Steven Kamperman spannende muziek die de filmklassieker uit 1921 nieuwe betekenis geeft.

De expressionistische, romantische film, internationaal ook bekend onder de titel Destiny, is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en door de Eerste Wereldoorlog. De film is nu 100 jaar later verbluffend actueel. In Der müde Tod geeft de Dood een vrouw drie kansen om haar geliefde uit de dood terug te halen en daarmee het lot naar haar eigen hand te zetten. Hierbij wordt ze geconfronteerd met bijna onmogelijke keuzes. De live uitgevoerde filmmuziek bij deze film van Fritz Lang, die onder meer Hitchcock en Steven Spielberg inspireerde, is een prachtige aanvulling. Een unieke ervaring!

De film is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en is, precies honderd jaar later, weer verbluffend actueel.

Bekijk hier de trailer

Afspelen

Coronatoegangsbewijs

Bij een aantal van onze voorstellingen maken wij gebruik van een coronatoegangsbewijs. Dat wil zeggen dat de zaal voor 2/3 van de capaciteit mag worden gevuld en de 1,5 meter afstand wordt los gelaten. In de lijst hieronder zie je bij welke voorstellingen je in bezit moet zijn van een coronatoegangsbewijs. Meer informatie over het bewijs en hoe je een bewijs kunt maken, vind je hier.

Der müde Tod wordt mogelijk gemaakt met de steun van:

                                         

 

                  Stichting Halbertsma-Santee Thedinga

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten