Anne-Christine

Anne-Christine Wemekamp is zangeres en artistiek directeur vanstichting Wishful Singing. Ze studeerde Klassieke Zang aan hetKoninklijk Conservatorium van Den Haag en zong daarnaast in hetNationaal Jeugdkoor en het World Youth Choir. Na haar afstuderen in2007 zong ze o.a. als solist bij Opera Trionfo en als ensemble-zanger bij het Amsterdam Baroque Choir onder leiding van Ton Koopman.

Anne-Christine is een van de oprichters van stichting Wishful Singing in 2009. Sinds de start is zij de eerste sopraan van het ensemble. In 2019 werd zij artistiek directeur. Onder haar ambitieuze leiding is het ensemble uitgegroeid tot een artistiek hoogwaardig en maatschappelijk betrokken collectief.

Anne-Christine heeft een grote passie voor ensemblezang en voor het verbinden van mensen door middel van muziek. Ze zet zich actief in voor muziekbeoefening in de samenleving. In 2024 ontving zij een beurs van Stichting Wim de Monchy voor haar inzet ter bevordering van muziekeducatie en -participatie in Nederland.

Anne-Christine is conceptontwikkelaar van de online cursussen gregoriaans die Wishful Singing en Wishful Music Education ontwikkelden in samenwerking met cabaretier Herman Finkers. Ook is ze ontwikkelaar van de methode en artistieke inhoud van Zing je sterk, de adem- en zangtherapie voor langdurige zieke mensen zoals mensen met long covid, burn-out en kanker.

Anne-Christine was jarenlang hoofdvakdocent aan de masteropleiding Muziekeducatie – Kodály aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze opleiding is geïnspireerd door de componist en muziekpedagoog Zoltan Kodály, wiens motto is ‘Music should belong to everyone’. Anne-Christine gaf lezingen over muziekonderwijs aan kinderen volgens het Kodály-concept en over Zing je sterk op het World Choral symposium in Barcelona, Liszt Ferenc Academy of Music in Budapest, en op de Tenso conferentie in Tallinn. Voor Wishful Music Education maakte ze meer dan 200 muziekvideo’s voor basisschoolkinderen, in samenwerking met de zangeressen van Wishful Singing. Anne-Christine komt oorspronkelijk uit Hoogeveen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten