Anne-Christine

Anne-Christine Wemekamp (eerste sopraan) studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast haar studie zong zij in het Nationaal Jeugdkoor en het World Youth Choir, waar zij zich als zangeres verder ontwikkelde.

Anne-Christine trad als solist op in oratoria van Bach en in een productie van het Nederlandse Operagezelschap Opera Trionfo. Zij zong de rol van Dido in de gelijknamige opera van Purcell en trad in Duitsland en Nederland op met het Drents Symfonie Orkest.

Anne-Christine volgde in Hongarije en Groot-Brittannië een opleiding in het lesgeven volgens de Kodály-methode, een methode gebaseerd op de ideeën van de Hongaarse pedagoog Zoltán Kodály. Inmiddels is zij gespecialiseerd in het onderwijzen van zang en muziek volgens deze methode. Anne-Christine geeft Kodály-masterclasses en -gastlessen aan diverse instellingen en musici in Nederland. Daarnaast geeft zij wekelijks muzieklessen op de basisschool en is zij als docente verbonden aan de Masteropleiding “Kodály Education” aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Voor Wishful Singing heeft Anne-Christine Wishful Music Education (Wishful ME) opgericht. Met dit educatieprogramma zet Wishful Singing zich in voor beter muziekonderwijs op basisscholen. Wishful ME werkt momenteel aan het beschikbaar maken van een online leergang voor de basisschool met zang, spel en klassieke muziek als belangrijkste speerpunten.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten