Door het overweldigende succes van onze eerste productie ‘Midsummer Dream’, heeft Stichting Opera Leusden besloten om haar sluimerende droom te realiseren: een jaarlijks terugkerend muziek-theater evenement, dat zich in de loop van de jaren tot een spraakmakend zomerspektakel zal ontwikkelen, waar kwaliteit en het bereiken van een breed publiek, centraal staat.

Dit jaar is gekozen voor de opera van Francesco Cavalli: ‘Gli amori d’Apollo e di Dafne’. Voor een optimale muzikale beleving op een bijzondere locatie is deze opera bewerkt, aangepast en omgedoopt tot “IL BOSCO DELL’AMORE”. Het verhaal gaat over de liefde: we zien de liefde in al zijn verschijningsvormen. Geen mens ontkomt er aan en zelfs de goden zijn in haar ban. De machtige god Apollo, zo een die alles kan krijgen, heeft ruzie met Venus, godin van de liefde. Dat had hij beter niet kunnen doen. Zij geeft haar dochter Amore de opdracht Apollo met een van haar pijlen te verwonden, waardoor hij hevig verliefd wordt op de nimf Dafne. Zij wil echter niets van hem weten en om aan zijn opdringerige lusten te ontsnappen verandert ze in een boom, waardoor Apollo niets kan uitrichten.

De voorstellingen vinden plaats op de rustieke locatie ‘Landgoed Leusderend’. Deze ambiance biedt de mogelijkheid om de voorstelling zowel op het imposante binnenplein als in de gebouwen te laten afspelen. Deze gebouwen en de omgeving vormen het enerzijds sprookjesachtige, anderzijds realistische decor voor onze voorstelling. Wederom bestaat het ensemble uit (internationale) professionals en amateurs, ditmaal aangevuld met een virtuoos barokorkest, (o.a. met leden van Música Temprana).

Dirigent is Adrián Rodríguez van der Spoel. Regisseur is Jos Groenier. Solisten zijn: Kaspar Kröner, Donij van Doorn, Emilio Aguilar, Fee Suzanne de Ruiter, Fabian Egli en de vijf zangeressen van Wishful Singing. Daarnaast spelen een fanfare, een speciaal projectkoor, dansers en figuranten, een belangrijke rol in de voorstelling.

Voorstellingen:
  • Donderdag 30 augustus 2018, 20:30 uur
  • Vrijdag 31 augustus 2018, 20:30 uur
  • Zaterdag 1 september 2018, 14:30 uur
  • Zaterdag 1 september 2018, 20:30 uur
  • Zondag 2 september 2018, 14:30 uur
  • Zondag 2 september 2018, 20:30 uur

Voor meer informatie en kaarten, zie operaleusden.nl.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten