Der müde Tod

Live muziek bij epische filmklassieker over liefde en dood

Beleef het meeslepende verhaal van Der müde Tod op groot scherm met live muziek uitgevoerd door Wishful Singing en percussionist Modar Salama. Speciaal voor deze filmvertoning componeerde Steven Kamperman spannende muziek die de filmklassieker uit 1921 nieuwe betekenis geeft.

De expressionistische, romantische film, internationaal ook bekend onder de titel Destiny, is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en door de Eerste Wereldoorlog. De film is nu 100 jaar later verbluffend actueel. In Der müde Tod geeft de Dood een vrouw drie kansen om haar geliefde uit de dood terug te halen en daarmee het lot naar haar eigen hand te zetten. Hierbij wordt ze geconfronteerd met bijna onmogelijke keuzes. De live uitgevoerde filmmuziek bij deze film van Fritz Lang, die onder meer Hitchcock en Steven Spielberg inspireerde, is een prachtige aanvulling. Een unieke ervaring!

Kamperman transformeert de poëtische tussentitels van Der müde Tod tot door Wishful Singing prachtig gezongen melodielijnen.

André Waardenburg, NRC

Bekijk hier de trailer

Afspelen

Der müde Tod wordt mogelijk gemaakt met de steun van:

                             

 

                  Stichting Halbertsma-Santee Thedinga

Het was een buitengewone uitvoering waarbij muziek en film op bijzondere wijze in elkaar opgingen. Buitengewoon knap gedaan en uitgevoerd. Dank voor een mooie avond.

Bezoeker Der müde Tod, 2021
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten