Laden Evenementen
Ma 11 oktober 2021

Verdiepend webinar Der müde Tod

online randprogramma

Met Steven Kamperman, Floortje Smit en Siela Ardjosemito-Jethoe

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Wishful Singing organiseert rondom de concerttournee van Der müde Tod een bijzondere vorm van randprogrammering: een online webinar over de film op maandagavond 11 oktober. Een aanrader voor bezoekers van Der müde Tod, filmliefhebbers in het algemeen en fans van Wishful Singing in het bijzonder!

Te gast zijn Volkskrant-filmrecensent en historicus Floortje Smit, cultureel antropoloog en socioloog Siela Ardjosemito-Jethoe en componist Steven Kamperman, die de nieuwe muziek bij Der müde Tod schreef.

In vele opzichten is Der müde Tod een vernieuwende film, bijvoorbeeld als het gaat om de filmtechnieken die Fritz Lang gebruikte. Andere elementen in de film, zoals het gebruik van stereotypen en de verhouding tussen man en vrouw, zijn minder ‘modern’. Uit onderzoek en eigen ervaring weten we dat filmbeelden ons bewust en onbewust kunnen beïnvloeden. Wat betekent dit voor de vertoning van de film? Kunnen we Der müde Tod ruim 100 jaar na de verschijningsdatum nog zonder enige vorm van context vertonen? Over deze en andere vragen gaan we tijdens het webinar met elkaar in gesprek. We belichten de film vanuit verschillende invalshoeken. Ook is er ruimte voor discussie en het stellen van vragen.

Praktische informatie
Het webinar wordt gehouden via Zoom.
Klik hier om naar het webinar te gaan (inloop op 11 oktober vanaf 20.15 uur)

Voor technische vragen rondom het webinar graag mailen naar helpdesk@wishfulsinging.nl.

 

Ma 11 oktober 2021 / 20:30 uur
Online

Musici

Wishful Singing
Steven Kamperman
Floortje Smit
Siela Ardjosemito-Jethoe
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten