Laden Evenementen
Do 7 november 2024

Ubi Caritas met Duo MARS:SMITH | Eindhoven

Wishful Singing 20 jaar!

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Wishful Singing bestaat 20 jaar! Na meer dan 700 concerten in 15 verschillende landen viert het ensemble haar verjaardag op eigen bodem, met trouwe fans van het eerste uur en iedereen die het ensemble wil leren kennen.

Om dit concert een extra feestelijk tintje te geven heeft Wishful Singing het internationaal gevierde duo MARS:SMITH (piano/fluit) uitgenodigd als “special guests”. Na concerten in o.a. Singapore, de VS, Australië en Engeland wordt dit hun debuut op Nederlandse bodem. Daniela Mars en Paul Smith staan bekend om de aansprekende manier waarop zij contact maken met het publiek, om hun improvisaties en om hun betoverende eigen composities.

Het hart van het programma omvat teksten en composities van Hildegard von Bingen, een veelzijdig genie uit de 12e eeuw. Het waren haar betoverende gezangen die Wishful Singing tien jaar geleden deden besluiten om dieper in het gregoriaanse repertoire te duiken. Sindsdien creëert het ensemble met haar concerten en online cursussen een nieuwe “buzz” rondom dit culturele erfgoed, onder andere in samenwerking met Herman Finkers. Ola Gjeilo grijpt in zijn composities terug op deze eeuwenoude muziek, die nog altijd weet te raken.

Een ander hoogtepunt van het programma vormt de nieuwe compositie van Diederik van der Laag, speciaal geschreven voor de vijf zangeressen van Wishful Singing. Het werk is een echo van de middeleeuwse hymne Ubi caritas et amor en heeft als thema zorgzaamheid en liefde.

Wishful Singing en MARS:SMITH creëren een prachtig programma waarin a capella zang en samenspel tussen de twee ensembles afgewisseld worden.

Benieuwd naar het duo MARS:SMITH? Bekijk hier de trailer van hun nieuwste album Faroe Islands: Echoes on the Wind.

 

Do 7 november 2024 / 20:15 uur
Muziekgebouw Eindhoven Heuvel 140, Eindhoven

Dit concert is onderdeel van

Ubi Caritas

Ubi Caritas
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten