Ubi Caritas

Wishful Singing bestaat 20 jaar! Na meer dan 600 concerten in 15 verschillende landen viert het ensemble haar twintigste verjaardag op eigen bodem met trouwe fans van het eerste uur en iedereen die het ensemble wil leren kennen.

Het hart van het programma omvat teksten en composities van Hildegard von Bingen, een veelzijdig genie uit de 12e eeuw. Het waren haar betoverende gezangen die Wishful Singing tien jaar geleden deden besluiten om dieper in het gregoriaanse repertoire te duiken. Sindsdien creëert het ensemble met haar concerten en online cursussen een nieuwe “buzz” rondom dit culturele erfgoed, onder andere in samenwerking met Herman Finkers. Ola Gjeilo grijpt in zijn composities terug op deze eeuwenoude muziek, die nog altijd weet te raken.

Een ander hoogtepunt van het programma vormt de nieuwe compositie van Diederik van der Laag, speciaal geschreven voor de vijf zangeressen van Wishful Singing. Het werk is een echo van de middeleeuwse hymne Ubi caritas et amor en heeft als thema zorgzaamheid en liefde.

Prachtige Scandinavische volksmuziek en een selectie van close-harmony-arrangementen vormen de afsluiting van de avond, waarbij Wishful Singing natuurlijk ook een paar echte publieksfavorieten ten gehore zal brengen.

De concerten in Alkmaar en Eindhoven krijgen een speciaal randje: pianist en componist Ola Gjeilo is onze special guest! In deze twee unieke concerten in Nederland brengt hij samen met Wishful Singing een concertprogramma ten gehore waarin de magische wereld van Hildegard von Bingen wordt verkend.  De veelzijdigheid van deze 12e-eeuwse mystica komt tot leven door middel van serene zang door Wishful Singing en meditatieve piano-improvisaties van Ola Gjeilo.

De muziek van componist en pianist Ola Gjeilo wordt alom geprezen vanwege zijn vermogen om emotie en verbeeldingskracht te verweven in zijn muziek. Daarbij laat Gjeilo zich vaak inspireren door gregoriaanse muziek. Zijn composities en piano-improvisaties vormen een unieke brug tussen de klassieke en moderne wereld.

Concerten

Vr 13 sep Utrecht Pieterskerk 19:30 uur

Ubi Caritas | Utrecht

Wishful Singing 20 jaar!
Zo 15 sep Den Bosch Sint-Janskathedraal 15:30 uur

Ubi Caritas | Den Bosch

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Vr 20 sep Culemborg Grote of Barbarakerk 19:30 uur

Ubi Caritas | Culemborg

Wishful Singing 20 jaar!
Za 21 sep Nijmegen Stevenskerk 19:30 uur

Ubi Caritas | Nijmegen

Wishful Singing 20 jaar!
Vr 27 sep Kampen De Burgwal 19:30 uur

Ubi Caritas | Kampen

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Za 28 sep Deventer Bergkerk 19:30 uur

Ubi Caritas | Deventer

Wishful Singing 20 jaar!
Zo 29 sep Heerlen Parkstad Limburg Theaters 15:00 uur

Ubi Caritas | Heerlen

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Zo 6 okt Oudewater Stadhuis Oudewater 15:00 uur

Ubi Caritas | Oudewater

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Wo 6 nov Alkmaar Grote Kerk 20:15 uur

Ubi Caritas met Duo MARS:SMITH | Alkmaar

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Do 7 nov Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven 20:15 uur

Ubi Caritas met Duo MARS:SMITH | Eindhoven

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
Vr 10 jan Nijmegen Concertgebouw de Vereeniging 20:15 uur

In de gloria | Nijmegen

Meer info
Do 22 mei Naarden Grote Kerk Naarden 20:15 uur

Ubi Caritas | Naarden

Wishful Singing 20 jaar!
Meer info
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten