Laden Evenementen
Za 16 december 2023

The Little Match Girl Passion

Lavinia Meijer & Wishful Singing

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

De loepzuivere stemmen van Wishful Singing en de intrigerende klank van harpiste Lavinia Meijer smelten deze kerst samen. Samen vertellen ze het aangrijpende verhaal van het meisje met de zwavelstokjes in David Langs The Little Match Girl Passion. Ook de gloedvolle Christmas close harmony uit Benjamin Brittens beroemde A Ceremony of Carols hoor je.

Ontroerend kerstverhaal
Binnen het kerstrepertoire vormt A Ceremony of Carols een van de meest veelzijdige composities. Tijdens zijn overtocht naar Amerika in de Tweede Wereldoorlog kocht Benjamin Britten een dichtbundel. Deze teksten inspireerden hem tot het schrijven van A Ceremony of Carols.

Lavinia Meijer 
Speciaal op voordracht van David Lang maakte Lavinia Meijer een bewerking voor vrouwenstemmen en harp van The Little Match Girl Passion. De compositie werd eerder met de Pulitzer prijs bekroond. Lavinia Meijer behaalde al wereldwijd succes met het album The Glass Effect. Daarop arrangeerde ze de ‘minimal music’ van Philip Glass voor harp.

Za 16 december 2023 / 20:15 uur
De Tamboer Hoogeveen

Musici

Wishful Singing
Lavinia Meijer

Dit concert is onderdeel van

The Little Match Girl Passion

The Little Match Girl Passion
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten