Laden Evenementen
Za 9 - Zo 17 mei 2020

Onlinecursus gregoriaans i.s.m. Herman Finkers

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

De samenwerking tussen Herman Finkers en Wishful Singing heeft al tot vele mooie projecten geleid. Het gregoriaans vormt de kern van deze succesvolle samenwerking. En nu de vijf zangeressen en de cabaratier in tijden van quarantaine hun liefde en kennis voor deze middeleeuwse kerkmuziek niet live kunnen delen, komen zij met een onlinecursus. Leer in zeven lessen de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans en ervaar de meditatieve uitwerking van deze muziek.

Het gregoriaans is een manier van zingen die weinig mensen kennen, maar die eenvoudig te leren is. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de onlinecursus. De cursus begint met een startbijeenkomst op 9 mei 2020 in de vorm van een webinar. Daarna volgen vijf online lessen waarin de deelnemers kennis maken met de Latijnse, eenstemmige gezangen en het gregoriaanse notenschrift. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeren de cursisten samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in. In een afsluitende live webinar op 16 mei 2020 worden deze liederen door alle cursisten gezamenlijk gezongen.

Za 9 - Zo 17 mei 2020 / 20:00 uur
Thuis (met computer & internet)
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten