Laden Evenementen
Zo 14 januari 2018

Nieuwjaarsconcert Helmond ontvangt, Helmond geeft i.s.m. Sinfonia Rotterdam en Helmonds Vocaal Ensemble

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Van de website van de Lambertusconcerten:

Als start van het jubileumjaar werkt Lambertus Concerten samen met Stichting Helmond Ontvangt, Helmond geeft (www.nieuwjaarsconcerthelmond.nl) . De programmering van dit nieuwjaarsconcert is in samenwerking met Lambertus Concerten. Uitgevoerd worden orkestwerken door Sinfonia Rotterdam onder leiding van Amaury du Closel en vocale parels door het ensemble Wishful Singing.

Op het programma staan onder andere werken van Johann Strauss, Georg Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart.  Ook het 25-jarig Helmonds Vocaal Ensemble zal in het kader van zijn jubileumjaar medewerking verlenen aan deze middag.

De kaartverkoop is beperkt en vindt plaats via Rotary Helmond.

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Tijdens uitvoeringen in concertseries in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, en op de vele nationale en internationale podia weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Met als basis de klassiekers van de 18de eeuw programmeert het orkest in samenhang composities uit alle latere perioden. Door de oude meesters zelfs te koppelen met wereldpremières weet Sinfonia Rotterdam steeds te boeien met nieuwe kleuren en contrasten. Door een expressieve uitvoeringsstijl brengt Sinfonia Rotterdam energie en intensiteit in oude én nieuwe werken.

Sinfonia Rotterdam onderscheidt zich door haar actieve manier van musiceren, wat het orkest een jonge, energieke uitstraling geeft. Tijdens uitvoeringen weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven chef-dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving. Tijdens de concerten wordt een intieme, persoonlijke sfeer gecreëerd waardoor het publiek zich bij het orkest betrokken voelt.

De zangeressen van Wishful Singing kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het muzikaal zo goed dat de ambitie ontstond om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella; een relatief weinig voorkomend genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.

Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigieuze City of London Festival in Londen. Ook zijn er regelmatig tournees, onder andere door Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. De avondvullende programma’s verrassen het publiek – waar ter wereld ook – keer op keer. Wishful Singing vergroot doelbewust en actief het repertoire voor female a cappella door regelmatig opdrachtcomposities te verstrekken. Daarnaast werken de zangeressen veelvuldig en in allerlei verbanden samen met andere musici, artiesten en jong talent.

Het repertoire loopt uiteen van ingetogen werken uit de renaissance en de barok tot vrolijk swingende versies van golden oldies als Mr. Sandman. Het roept emoties op die variëren van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. De individuele kwaliteit van iedere zangeres vormt de basis onder hun gezamenlijke zuiverheid, harmonie en balans. Gecombineerd met hun collectieve talent voor timing en droogkomische mimiek, maakt het Wishful Singing toonaangevend in haar genre. Wishful Singing zingt de wereld naar haar hand!

Het jubilerende Helmonds Vocaal Ensemble (25-jaar) staat vanaf het begin onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti. Tijdens dit concert aangevuld met enkele gastzangers, zullen zij een deel van het programma invullen.

Zo 14 januari 2018 / 15:00 uur
ROC Ter Aa Helmond (NL)

Dit concert is onderdeel van

Nieuwjaarsconcert i.s.m. Sinfonia Rotterdam

Nieuwjaarsconcert i.s.m. Sinfonia Rotterdam
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten