Laden Evenementen
Za 19 september 2020

Let it be – berusting en bezinning – Festival Musica Sacra

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Toen Paul McCartney door een zware periode ging, droomde hij op een nacht dat zijn moeder Mary naar hem toe kwam en hem geruststelde. Zij was al overleden toen Paul 14 jaar oud was, maar was levensecht in zijn droom aanwezig. Het resultaat: het legendarische Beatlesnummer Let it be, het motto van dit nieuwe concertprogramma dat staat voor berusting en bezinning. De zangeressen zijn op zoek gegaan naar meer inspirerende vrouwen met een boodschap en verhalen waarin berusting centraal staat. Zij vonden naast de Beatles onder meer epische muziek van de middeleeuwse powervrouwen en vrijdenkers Kassia (810-867), Hildegard von Bingen (1207-1291) en Birgitta van Zweden (1303-1373).

Naast gregoriaanse en andere eenstemmige gezangen staan op het programma ook verschillende meerstemmige composities, die de luisteraar een interessante kijk bieden op de ontwikkeling van de meerstemmigheid: van een enkele tegenmelodie bij een gregoriaans gezang tot de rijke klanken van Maurice Duruflé en de aanstekelijke ritmiek van de Beatles.

Vergeet alle dagelijkse beslommeringen en geef je over aan de schoonheid van het gregoriaans en de (vroege) meerstemmigheid. Laat je op een prachtige locatie onderdompelen in de betoverende klank van Wishful Singing.

Za 19 september 2020 / 15:00 uur
Onze Lieve Vrouwebasiliek Onze Lieve Vrouweplein 7, Maastricht
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten