Laden Evenementen
Do 17 december 2020

Isabella – Kate Moore (wereldpremière) – UITGESTELD

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

UITGESTELD naar 2021 – nieuwe datum volgt.

Programma
Kate Moore – Isabella (wereldpremière)

19.15 uur / Inleiding
20.15 uur / Voorstelling

Première Kate Moore met tragische dichteres als heldin
De Italiaanse Isabella di Morra (1520 – 1545/46) is de hoofdrolspeelster in het nieuwste werk van componiste Kate Moore. Di Morra leidde een kort en beklagenswaardig leven. Opgesloten in het familiekasteel schreef ze poëzie, tot haar broers haar vermoordden op verdenking van een affaire. Slechts dertien gedichten van Di Morra zijn overgeleverd, maar daarin loopt ze vooruit op de romantiek én het feminisme. Met het noodlot (‘Fortuna’) in de hoofdrol laat ze haar dromen en frustraties zingen in krachtige, onopgesmukte taal.

Samen met regisseur Martin Butler en harpist Maximilian Ehrhardt wekt Kate Moore de tragische Isabella di Morra tot leven in een meeslepende voorstelling voor barokharp, mezzosopraan, countertenor, koor en groot ensemble. Moore schrijft lyrische, melodische muziek die je bijblijft. De vrouwelijke scheppende kracht is een terugkerend thema in haar werk. In seizoen 2018/2019 had ze als Zielsverwant van het Muziekgebouw een eigen concertserie.

Uitvoerenden
Wishful Singing
Herz Ensemble
Ensemble Scordatura
Maximilian Ehrhardt harp

Martin Butler concept en regie
Kaspar Kröner countertenor (Herz Ensemble)
Alfrun Schmid mezzosopraan (Ensemble Scordatura)

 

Do 17 december 2020 / 20:15 uur
Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten