Laden Evenementen
Za 18 maart 2023

Canto Ostinato Immersive

Wishful Singing & Aart Bergwerff

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Deze meditatieve en tijdloze muziek zet al je zintuigen op scherp.

‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt is een klassieke hit. Al jaren staat het stuk in de top 10 van de jaarlijkse Klassieke Top 400 op Radio 4 in Nederland. Ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Canto Ostinato – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Geen enkele uitvoering is hetzelfde. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s). Aart Bergwerff is een veelzijdig concertorganist die graag op zoek gaat naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Hij is sinds 2012 organist van de Grote kerk in Breda. Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met passie en expressie zingen ze werken uit de renaissance en barok tot volksmuziek en close harmony.

Za 18 maart 2023 / 20:15 uur
Sint Pieterskerk Grote Markt, Turnhout

Musici

Wishful Singing
Aart Bergwerff

Dit concert is onderdeel van

Canto Ostinato Immersive

Canto Ostinato Immersive
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten