Laden Evenementen
Zo 21 november 2021

Canto Ostinato

Voor orgel en vrouwenstemmen

De klassieke ‘hit’ van Simeon ten Holt in een bewerking van Aart Bergwerff

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Simeon ten Holts Canto ostinato groeide uit tot een klassieke hit. De luisteraars van de klassieke zender NPO Radio 4 stemden het stuk in oktober naar nummer vijf in de top-300 van de jaarlijkse Hart en Ziel Lijst. Ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee weer een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Elke uitvoering van Canto ostinato is ander. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s). Stap uit de dagelijkse hectiek en ervaar het hypnotiserende effect van de muzikale herhaling.

Bergwerff: ‘Het stuk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt gaat over tijdloosheid. Als het begrip ‘tijd’ verdwijnt en we herhalen de patronen, dan blijft er alleen ruimte over. Die ruimte kan persoonlijke ruimte voor je eigen gedachten en gevoelens zijn. Maar misschien ook ruimte voor je buurman, zijn manier van leven en zijn opvattingen.’

In de Traditie ligt de Toekomst
Het concert van Wishful Singing is onderdeel van het evenement ‘In de Traditie ligt de Toekomst’: een dag in de St. Benedictusabdij de Achelse Kluis waar gregoriaanse en nieuwe(re) muziek elkaar ontmoeten. Kaarten voor het hele avondprogramma kosten €79,00 en zijn inclusief rondleiding door de abdij, diner en het concert van Wishful Singing. Losse kaarten voor het concert kosten € 45,00.

 

Zo 21 november 2021 / 16:45 uur
Achelse Kluis De Kluis 1, Hamont-Achel

Musici

Wishful Singing
Aart Bergwerff - orgel

Programma

Canto ostinato - Simeon ten Holt
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten