Laden Evenementen
Do 13 januari 2022

Isabella – GEANNULEERD

Première

Nieuw werk van Kate Moore met tragische dichteres als heldin

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Dit concert wordt mogelijk verplaatst. Meer informatie volgt zo snel als mogelijk. 

De Italiaanse Isabella di Morra (1520 – 1545/46) is de hoofdrolspeelster in het nieuwste werk van componiste Kate Moore. Di Morra leidde een kort en beklagenswaardig leven. Opgesloten in het familiekasteel schreef ze poëzie, tot haar broers haar vermoordden. Slechts dertien gedichten van Di Morra zijn overgeleverd, maar daarin loopt ze vooruit op de romantiek én het feminisme. Met het noodlot (‘Fortuna’) in de hoofdrol laat ze haar dromen en frustraties zingen in krachtige, onopgesmukte taal.

Kate Moore wekt de tragische Isabella di Morra tot leven in een meeslepend concert voor barokharp, mezzosopraan, countertenor, koor en groot ensemble. Moore schrijft lyrische, melodische muziek die je bijblijft. De vrouwelijke, scheppende kracht is een terugkerend thema in haar werk.

Do 13 januari 2022 / 20:15 uur
Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam

Musici

Wishful Singing
Herz Ensemble
Ensemble Scordatura
Maximilian Ehrhardt - harp
Kaspar Kröner - countertenor
Alfrun Schmid - mezzosopraan
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten