Gregorian Treasures met de VOCES8 Scholars

Ervaar de meditatieve schoonheid van het gregoriaans

Wishful Singing en VOCES8 Scholars bundelen hun krachten en brengen samen de mooiste parels van het gregoriaans voor het voetlicht.

Ontdek de magie van het gregoriaans tijdens onze Gregorian Treasures concerten. Geniet van een immersive experience waarbij de zangers zich vrij door de ruimte bewegen. Zo word je als bezoeker als het ware ondergedompeld in een bad van klank.

Door de mannenstemmen van de VOCES8 Scholars te combineren met de vrouwenstemmen van Wishful Singing ontstaat een gevarieerd programma dat alle kleuren van het gregoriaans laat zien.

Het programma bestaat uit bekend en onbekend gregoriaans repertoire, dat we uitvoeren volgens de originele middeleeuwse manuscripten. Daarnaast zingen we modernere werken die op het gregoriaans zijn geïnspireerd, zoals Ubi Caritas en Tota pulchra es, Maria van Maurice Duruflé en Ave Generosa van Ola Gjeilo.

Presskit

      

Concerten

Vr 12 apr Amsterdam Westerkerk 19:30 uur

Gregorian Treasures | Amsterdam | UITVERKOCHT

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Za 13 apr Breda Grote Kerk Breda 15:00 uur

Gregorian Treasures | Breda

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Zo 14 apr Alkmaar Grote Kerk Alkmaar 15:00 uur

Gregorian Treasures | Alkmaar | UITVERKOCHT

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Di 16 apr Nijmegen Stevenskerk 19:30 uur

Gregorian Treasures | Nijmegen

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Wo 17 apr Zutphen Walburgiskerk 19:30 uur

Gregorian Treasures | Zutphen | UITVERKOCHT

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Do 18 apr Utrecht Jacobikerk Utrecht 19:30 uur

Gregorian Treasures | Utrecht | UITVERKOCHT

Wishful Singing & VOCES8 Scholars
Vr 19 apr Groningen Martinikerk 19:30 uur

Gregorian Treasures | Groningen

Wishful Singing & VOCES8 Scholars

Gregorian Treasures

Afspelen

VOCES8 Scholars

De VOCES8 Scholars zijn jonge, getalenteerde professionele zangers die aan het begin van hun carrière staan. Zij functioneren als zelfstandig ensemble, worden gecoacht door zangers van VOCES8 en zingen mee in producties van VOCES8 met grotere bezetting. Een aantal van de Scholars zingt ook in het gelieerde, geliefde ensemble Apollo5. Meerdere Scholars zijn eerder doorgestroomd naar een fulltime positie als zanger in VOCES8.

Gregoriaans kun je op heel veel verschillende manieren zingen. Wat ik verreweg de mooiste stijl vind is hoe Wishful Singing het doet. Heel semiologisch, heel precies wetenschappelijk verantwoord, en toch heel naturel en vloeiend. Het beste van twee werelden.

Herman Finkers
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten