Laden Evenementen
Za 11 november 2017

‘Victory!’ – van Bingen tot Boogie

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Met zijn aandacht voor de klare lijn en heldere vormgeving is de honderdjarige Stijl bij uitstek een kunststroming die componisten en musici kan inspireren. Vanuit de beperkingen van strikte regels kunnen de mooiste dingen ontstaan. Zo componeerde Hildegard von Bingen de prachtigste melodieën binnen de muren van het klooster. En Bach zocht bij het componeren van zijn geniale muziek de grenzen op van wat in zijn tijd geaccepteerd was.

A capella ensemble Wishful Singing vroeg de in Nederland actieve componisten Joost Kleppe, Aspasia Nasopoulou en Lucas Wiegerink om nieuw werk. De toondichters laten zich op verzoek van Wishful Singing inspireren door het lijnenspel en de dynamiek van Piet Mondriaan. In een muzikaal drieluik belichten zij het schilderij Victory Boogie Woogie elk vanuit hun eigen perspectief. Daarnaast slalomt Wishful Singing door de kleurrijke koormuziekgeschiedenis met werken van Von Bingen, Pisano, Bach, Vanessa Lann en als feestelijke afsluiter een bewerking van The Jacksons.

In samenwerking met Stichting Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch

PROGRAMMA

Hildegard von Bingen – O Viridissima Virga
Andreas de Silva – Virgo Benedicta
Bernardo Pisano – Tenebrae factae sunt
Johann Sebastian Bach – Fuga
Vanessa Lann – The bird that was trapped has flown
Gideon Efrati – Hulum
Lucas Wiegerink – Victory Boogie Woogie I
Aspasia Nasopoulou – Victory Boogie Woogie II
Joost Kleppe – Victory Boogie Woogie III
The Jacksons – Blame it on the Boogie (arr. Jetse Bremer)

Za 11 november 2017 12:30 uur
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten