Laden Evenementen
Wo 13 december 2017

FEESTELIJK KERSTCONCERT & benefiet Support Casper met Sinfonia en PA’dam

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Van hoogtepunten uit Händels Messiah tot een sprookjesouverture van Rossini. Dit afwisselende programma met de mooiste sfeermuziek brengt iedereen in kerststemming. Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van deze stad, brengt dit concert samen met PA’dam, een uitstekend jong, professioneel kamerkoor, én met het voortreffelijke female a cappella-kwintet Wishful Singing (onlangs nog bij DWDD).

Geniet van dit prachtige concert en draag bovendien uw steentje bij aan Support Casper.

Support Casper
Dit speciale kerstconcert heeft ook als doel geld in te zamelen voor Support Casper. Zo heet de campagne die baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker financieel ondersteunt. Dit onderzoek wordt geleid door prof. dr. Casper van Eijck, chirurg en hoogleraar alvleesklierkanker aan het Erasmus MC.

‘Met de campagne steunt u onze zoektocht naar innovatieve oplossingen voor de behandeling van alvleesklierkanker, een ziekte die dagelijks aan acht tot tien Nederlanders het leven kost. Het emotioneert mij telkens weer als ik zie wat Support Casper weet los te maken. Een campagne die weliswaar rond mijn persoon is neergezet, maar gelooft u mij: dát is nooit mijn ambitie geweest. Ik doe dit namelijk niet alleen. Er is een heel team van topwetenschappers van verschillende academische ziekenhuizen die ieder op hun eigen vakgebied een belangrijke bijdrage leveren. Samen met hen heb ik de ambitie om met behulp van speciale virussen de tumorcellen aan te vallen en tegelijkertijd ook het eigen immuunsysteem te versterken.

Nabestaanden en vrienden van overleden patiënten zijn deze campagne begonnen omdat ze geloven in wat ik sámen met dit team wil bewerkstelligen. Al meer dan 25 jaar behandel ik mensen met alvleesklierkanker, maar de traditionele behandelmethoden, zoals bestraling en chemo, werken niet of nauwelijks. Het is daarom in onze ogen de hoogste tijd om het op een heel andere manier aan te pakken. Dat is waarom we het wetenschappelijke experiment hebben gezocht. Zonder uw steun zouden we met lege handen staan; al het geld dat we inzetten komt van giften van particulieren en bedrijven.

Als liefhebber van klassieke muziek vind ik het extra bijzonder dat er deze kerst speciaal voor onze campagne een concert wordt georganiseerd. Geweldig dat dirigent Conrad van Alphen en zijn orkest, samen met de Doelen, op deze manier willen bijdragen aan mijn droom: van alvleesklierkanker een chronische ziekte maken.’

Prof. dr. Casper van Eijck

Wo 13 december 2017 / 20:15 uur
De Doelen Rotterdam (NL)
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten