Laden Evenementen
Do 18 oktober 2018

Cello Biënnale openingsconcert

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

De zevende Cello Biënnale opent met een concert als een spetterende festivaltrailer: oude en nieuwe muziek, van Versailles tot New York, bekend en onbekend, nationaal en internationaal, met wereldsterren en aankomende wereldsterren en een wereldpremière van Nederlands’ meest virtuoze jonge componist.

Het Openingsconcert presenteert meteen de twee artists in residence van deze Biënnale: Jordi Savall en Giovanni Sollima. Jordi Savall, onvermoeibaar ijveraar voor de wereldvrede, en wat muziek daarin betekent, speelt met Hesperion XXI enkele Folìas. Giovanni Sollima breekt een lans voor de door hem herontdekte componist Costanzi en verbindt musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest met jonge spelers van de Accademia Nazionale di Sante Cecilia uit Rome in muziek van Frank Zappa.

De jonge Iraans-Oostenrijkse cellist met een-carrière-als-een-komeet Kian Soltani speelt Schumann, Bang on a Can All-Stars celliste Ashley Bathgate speelt het grensverleggende Industry van Michael Gordon en Wishful Singing treedt op in een wereldpremière van Joey Roukens voor de acht cello’s van het Cello Octet Amsterdam en vijf vrouwenstemmen.

Programma:

Robert Schumann
Adagio en Allegro in As
• Kian Soltani

Joey Roukens
Nieuw werk voor 8 cello’s en zang
• Wishful Singing
• Cello Octet Amsterdam

Anoniem
Folías & Canarios
• Hespèrion XXI

Michael Gordon
Industry
• Ashley Bathgate

Giovanni Battista Costanzi
Sonate in g
• Giovanni Sollima

Frank Zappa
Wild Love
• Giovanni Sollima

Do 18 oktober 2018 / 20:15 uur
Muziekgebouw aan ‘t IJ
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten