Laden Evenementen
Vr 2 november 2018

Bosch Requiem 2018

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

In de Sint-Jan en andere kerken waakt het alziend oog. Grote kans dat ze met Allerzielen 2018 ontroerd knipperen want de Nederlands/Australische componist Kate Moore heeft een zwak voor ‘sacred places’ en ‘eyes’. Het traditionele Bosch Requiem in het kader van Allerzielen belooft dit jaar een spectaculaire editie te worden.

Kate Moore schrijft in opdracht van festival November Music het requiem Lux Aeternam, een werk vol spirituele verbeeldingskracht dat ze componeerde voor de combinatie van oude muziekspecialisten Cappella Pratensis, a cappella vrouwengroep Wishful Singing en Kate Moore’s eigen Herz Ensemble dat coryfeeën herbergt als violist Joseph Puglia, pianiste Vivian Choi en gitarist Aart Strootman.

Het middendeel van Lux Aeternam wordt gespeeld op porseleinen waterpijpen en fluiten die Moore maakte in het EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) in Oisterwijk waar zij drie maanden in residency verbleef.  De aftrap van de avond wordt verricht door stadschroniqueur Eric Alink die een nieuwe tekst voordraagt over ‘Eerst geloven, dan zien’.

Tijdens het componeren knipoogde Kate Moore naar de drie heiligen Sint-Clara, Sint-Jan en Sint-Lucia, patrones van de blinden. Deze drie heiligen begeleiden ons tijdens de tocht van de duisternis naar het eeuwige licht en verrijzenis, aldus de componiste.

Kate Moore is dit jaar festivalcomponist tijdens November Music 2018. Ze won vorig jaar de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam en is momenteel een van de succesvolste componistes in Nederland. Ze blinkt uit in glasheldere, opzwepende werken waarin ze zich laat inspireren door het postminimalisme en de muziek van Steve Reich en Arvo Pärt. Ze is dit seizoen ook ‘Zielsverwant’ in het Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam.

Vr 2 november 2018 / 19:00 uur
Theater aan de Parade Den Bosch
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten