Loading Events
Sun 15 September 2024

Workshop gregoriaans voor kinderen

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Workshop gregoriaans voor kinderen met Wishful Singing
15 september 2024 | 13:00-14:00 uur | Sint-Janskathedraal (e.o.), ‘s-Hertogenbosch

Jonge zangers opgelet: ga mee op een betoverende muzikale reis en ontdek de mystieke wereld van het gregoriaans met Wishful Singing!

Wat kun je verwachten:
Verbazing – laat je onderdompelen in betoverende melodieën, waardoor je wordt meegenomen naar een wereld van een eeuwenoude traditie.
Leerzaam – de ervaren docenten van Wishful Singing laten je kennismaken met tijdloze melodieën en zullen je begeleiden bij het zingen van gregoriaanse muziek.
Interactief – Doe mee aan leuke activiteiten die het gregoriaans tot leven brengen, waaronder ritmische oefeningen en samen zingen.

Details
Voor wie: kinderen van 10 tot en met 17 jaar wonend in de gemeente ‘s-Hertogenbosch
Wanneer: zondag 15 september 13:00-14:00 uur
Waar: Sint-Janskathedraal ‘s-Hertogenbosch (e.o.)
Kosten: Geen!
Voorkennis: Niet nodig!
Let op: Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je zo snel mogelijk via de knop “Tickets”

Waarom gregoriaans?
Het zingen in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch kent een lange traditie. In het testament van de rijke Bosschenaar Willem van Gent uit 1274 wordt de koorzang in de Sint-Jan voor het eerst genoemd. Hij gaf geld aan liefdadigheidsinstellingen en de Latijnse school (nu beter bekend als het Stedelijk Gymnasium) en vroeg destijds aan de rector van de school of dat er door zijn leerlingen jaarlijks tijdens zijn avondwake gezongen kon worden, dit jaar 750 jaar geleden. De zang tijdens vieringen in de 13e eeuw was zeer waarschijnlijk gregoriaans, vandaar dat de kinderen van nu daar ook kennis mee maken. Het gregoriaans is naast de basis van alle muziek meer dan alleen muziek: het is een inkijk naar een rijke culturele en spirituele erfenis die hier al eeuwenlang standhoudt. Door de teksten en melodieën van gregoriaanse gezangen te verkennen kunnen kinderen een dieper begrip ontwikkelen voor de geschiedenis van de muziek, hun stemvaardigheid verbeteren en zich verbinden met een eeuwenoude traditie.

Wishful Singing
Deze workshop Gregoriaans wordt gegeven door Wishful Singing, een a capella damesgroep die gespecialiseerd is in Gregoriaanse zang en al 20 jaar aan de top van de nationale en internationale klassieke muziekwereld staat.

Voorwaarden en aanvullende informatie
1) Er kunnen foto’s en video’s worden gemaakt tijdens de workshop voor bewijsdoeleinden richting sponsoren van deze activiteit – er wordt wel de uiterste best gedaan om de kinderen zelf zo min mogelijk herkenbaar in beeld te laten komen.
2) Feitelijk is deze workshop alleen voor kinderen die wonen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch (in verband met subsidieverstrekkingen door lokale organisaties), maar kinderen wonend buiten de gemeente ‘s-Hertogenbosch worden op een wachtlijst geplaatst.
3) Feitelijk is deze workshop alleen voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 17, maar kinderen tussen 7 en 10 jaar en tussen 18 en 21 worden op een wachtlijst geplaatst.

Sun 15 September 2024 / 13:00 h
Sint Janskathedraal ’s Hertogenbosch (NL) 's Hertogenbosch
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten