Loading Events
Wed 5 July 2017

Ballroom Dreams i.s.m. amarcord en Friend ‘n Fellow

Het opgeven van ticketinformatie werkt niet volledig in deze browser. Voor optimale prestaties raden wij je aan om een nieuwere browser te gebruiken. Kijk voor meer informatie op: browsehappy.com

Er zijn twee concerten: één om 20 uur en één om 22 uur. Klik hier voor de late voorstelling.

Uitvoerenden

Wishful Singing (Nederland)
Ensemble amarcord (D)
Friend ’n Fellow: Constanze Friend, zang & Thomas Fellow, gitaar
Phien en Peter Abbink – dans
Andreas Rokseth – bandoneon
Jos Groenier – ontwerp, regie
Sanne van der Put – choreograaf
Uri Rapaport – lichtontwerp
Joost Gulien – video

Toelichting

Wishful Singing & Ensemble amarcord
Ballroom Dreams
De liefde spat alle kanten op

De vrouwen van het Nederlandse Wishful Singing en de mannen van het Duitse Ensemble Amarcord laten zich inspireren door de ballrooms uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Dansavonden waar heimelijke liefdes, sociale codes, een beklemmende etiquette en spannende verwachtingen hand in hand gingen met glitter en glamour, terwijl de wereld buiten de danszaal volop in beroering was.

Niets nieuws onder de zon, zonder enige moeite zijn de jaren ’20 en ‘30 te kopiëren naar deze tijden. Jazz, a cappella songs maar ook madrigalen uit de 16e eeuw vinden moeiteloos een weg naar het tot ballroom omgebouwde podium van de Stadsschouwburg. In Koorbiënnale 2015 was een werk-in-uitvoering van Ballroom Dreams te zien. De wereldpremière van de in januari 2017 voltooide productie vond plaats in Rotterdam. Het publiek was lovend over deze, ook visueel gezien, aantrekkelijke en sprankelende voorstelling. Ballroom Dreams is uitgegroeid tot een aanstekelijke productie waarin, naast Wishful Singing en Ensemble Amarcord, ook een ballroom danspaar en de twee musici van Friend ’n Fellow geïntegreerd zijn.

Samen maken zij een intieme, volledig geënsceneerde voorstelling om van te genieten!

Haarlems Dagblad: “Een spannender combinatie van jazz, a capella gezongen madrigalen en popsongs, dans en aanraking is haast niet denkbaar.”

Na afloop van het concert is er een Meet & Greet met regisseur Jos Groenier in de Stadsschouwburg.

Coproductie met De Doelen Rotterdam en het A Cappella Festival Leipzig.

Wed 5 July 2017 / 20:00 h
Stadsschouwburg Haarlem (NL)
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten