Medewerker Marketing en Communicatie

Wishful Singing is per direct op zoek naar een Medewerker Marketing en Communicatie (m/v/x) voor ongeveer 0,6 fte, met mogelijk verdere uitbreiding in de nabije toekomst naar 0,8 fte.

Over Wishful Singing

Vijf zangeressen die via muziek verbinding zoeken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing onderscheidt zich door multidisciplinaire concertprogramma’s en vernieuwende projecten met diverse partners. Wishful Singing treedt op in Nederland en ver daarbuiten. Het repertoire is breed en omvat zowel klassieke muziek als volksmuziek en zowel gregoriaans als close harmony. In de coronatijd zijn de zangeressen met succes op zoek gegaan naar nieuwe (online) mogelijkheden om hun muziek met het publiek te blijven delen. Meer dan 6000 deelnemers volgden een van de onlinecursussen, die de zangeressen onder meer samen met Herman Finkers ontwikkelden.

In 2021 startte Zing je sterk, een zangtherapie voor mensen die lijden aan Long Covid.  Meer dan 1.500 mensen hebben inmiddels deelgenomen. Uit onderzoek blijkt dat Zing je sterk significant effect heeft op het verminderen van bepaalde long covid gerelateerde klachten.

In samenwerking met specialisten in de zorg wordt Zing je sterk de komende jaren uitgebreid voor patiënten met kanker en andere groepen die baat hebben bij gerichte oefening gecombineerd met actief muziek maken.

Wishful Singing ziet diversiteit als een meerwaarde voor de samenleving: een gemeenschap waar iedereen gelijkwaardig is ongeacht kleur, gender, leeftijd of een beperking. Het ensemble streeft ernaar om een breder publiek te bereiken en werkt daarom samen met mensen die kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van dit doel, zowel op het podium als in de organisatie. Wishful Singing volgt in dit kader een professionaliseringstraject dat als doel heeft om diversiteit en inclusie in de bedrijfsstrategie te integreren.

De organisatie heeft geen eigen kantoor. Het merendeel van de werkzaamheden vindt daarom plaats vanuit huis. Het team is compact en slagvaardig en bestaat uit een zakelijk en artistiek leider en een producent. Daarnaast zijn de zangeressen op artistiek en zakelijk gebied bij de bedrijfsvoering betrokken.

Verantwoordelijkheden en taken

in het algemeen :

 • Je draagt zorg voor het bereiken van huidige en nieuwe concertbezoekers
 • Je maakt en beheert de planning voor de marketing op korte en middellange termijn
 • Je houdt je bezig met het schrijven van publiciteitsteksten, het bedenken van pr-acties en het genereren van free publicity
 • Je werkt nauw samen met het team van Wishful Singing in het uitvoeren van de pr-acties
 • Je onderhoudt contact met de marketeers van concertzalen
 • Je beheert de sociale media-kanalen
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken, plaatsen en updaten van content op de website en op de sociale media
 • Je analyseert relevante data om inzicht te verkrijgen in onze bezoekers
 • Je houdt je aan de afgesproken pr-budgetten en weet deze strategisch in te zetten

en met name voor Zing je sterk:

 • Je bent het aanspreekpunt voor journalisten
 • Je werkt een sociale media strategie uit voor deelnemers
 • Je draagt zorg voor het opzetten van eigen kanalen voor Zing je sterk op verschillende platforms, creëren van content, etc.
 • Je legt contact met nieuwe ziekenhuizen / huisartsen, patiëntenverenigingen
 • Je stuurt partners en andere organisaties op regelmatige basis een update

Wie zoeken wij

 • Je bent proactief en zelfstandig
 • Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur in de culturele of zorgsector (marketing / communicatie / publiciteit)
 • Ervaring met Google Analytics, SEO, SEA en online pr-campagnes is een pre
 • Je hebt affiniteit met klassieke (vocale) muziek
 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en -denkniveau en hebt bij voorkeur een relevante opleiding afgerond op het gebied van communicatie of journalistiek.

Vergoeding

De functie van ‘Medewerker Marketing & Communicatie’ is voor tenminste 24 uur per week (0,6 fte) op zzp-basis, met mogelijk verdere uitbreiding in de nabije toekomst naar 0,8 fte. De honorering wordt in overleg bepaald op basis van kennis en ervaring.

Heb je interesse?

Stuur uiterlijk woensdag 18 mei 2022 je cv mét motivatie o.v.v. ‘sollicitatie medewerker marketing & communicatie’ naar office@wishfulsinging.nl t.a.v. Jojanneke Poorter, zakelijk leider. Uiterlijk 20 mei 2022 hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gespreksronde vindt plaats op maandag 23 mei 2022.

www.wishfulsinging.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten