Biografie

Marjolein Verburg (mezzo-sopraan) groeide op in een muzikaal gezin en begon op jonge leeftijd met zingen. Zij zong in verschillende koren, waaronder het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor. Als lid van het World Youth Choir maakte Marjolein tournees door Europa, Zuid-Afrika en China onder leiding van dirigenten als Peter Dijkstra en Hak Won Yoon.

Marjolein studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Marjolein zingt op projectbasis in verschillende ensembles en specialiseert zich in het uitvoeren van moderne werken van onder andere Berio, Crumb en Reich. Zo zong zij in augustus 2013 als solist in het stuk “Music for 18 Musicians” van Steve Reich op het bekende Nederlandse festival Lowlands, in aanwezigheid van de componist zelf.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten