Nu te zien: Help, een olifant! (6+)

De zangeressen van Wishful Singing toveren de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zingen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. Iedereen mag meezingen met de muziek van o.a. Johannes Brahms, György Ligeti en Edvard Grieg. Oefen de liedjes alvast thuis of in de klas via het YouTube-kanaal van Wishful Singing.

Meer informatie

YouTube afspeellijst

Download het lesmateriaal (PDF)

Over Wishful ME

Elke dag zang, spel en beweging binnen een doorlopende leerlijn, dat is muziekles volgens de internationaal succesvolle Kodály-methode.

Wishful ME maakt deze methode de komende jaren beschikbaar voor kinderen op de basisschool, voor hun groepsleerkrachten en muziekvakleerkrachten.

Via de website en het YouTube-kanaal maakt Wishful ME (online) muziek en lesvoorbeelden beschikbaar met concrete, makkelijk uitvoerbare voorbeelden van hoe je een leuke en kwalitatief hoogwaardige klassikale muziekles geeft.

Voor meer informatie over Wishful ME, kijk op wishfulme.nl of lees hieronder verder.

Muziek op school is heel belangrijk!

Kinderen leren via muziek om te luisteren en zich te concentreren. Ze krijgen meer geduld en trainen hun geheugen. Samen zingen en het kunnen ontcijferen van het notenschrift vergroten voor een kind het gevoel van eigenwaarde. En wat is er nu leuker dan samen met de juf of meester liedjes te zingen?

Eenvoudig toepasbaar voor wie weinig tijd of ervaring heeft

♫  Wishful ME is een volledig uitgewerkte leergang die iedere leerkracht laat instappen op zijn eigen niveau.
♫  De leerlijn bestaat uit digibord-lessen met instructiefilmpjes. De leerkracht is actief betrokken tijdens de digibord-lessen in de klas.
♫  De lessen duren maximaal 5 minuten en zijn daarmee eenvoudig in te passen in het dagelijkse rooster.
♫  De bijhorende wekelijkse lesbrief biedt praktische tips en geeft de leerkracht inzicht in het leerproces van de kinderen.
♫  De doorlopende leerlijn is gebaseerd op het Kodály-concept, een internationaal succesvolle muziekmethode voor kinderen en volwassen.
♫  De leergang van Wishful ME is ontwikkeld in samenspraak met zowel groeps- als muziekvakleerkrachten.

Uitgangspunt: In 5 minuten per dag een muzikale klas met Wishful ME.

 

Wishful ME werkt samen met de opleidingen Muziek als Vak en Master Music Education according to the Kodály Concept van het Koninklijk Conservatorium.
Het muzikale materiaal, dat gebruikt wordt in de digitale lessen, neemt Wishful Singing op samen met pianist Bert van den Brink.

Wat een ontzettend leuk muziekprogramma hebben jullie ontwikkeld voor de basisscholen!

Leonie van Veen, moeder van een leerling die Wishful ME-lessen heeft gevolgd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten